Toerisme

Zemst ligt in de groene gordel rond Brussel en behoort met de vele natuurgebieden tot de Brabantse Kouters. De Zenne en de Barebeek vormen opvallende natuurlijke scheidingslijnen tussen de verschillende deelkernen die hun landelijk karakter goed wisten te bewaren. Opvallend zijn ook de vele historische kasteeldomeinen zoals het Rubenskasteel en andere erfgoedpareltjes. In Zemst kan je uren wandelen en fietsen in het mooie groen, langs de verschillende velden, op trage wegen en naast de vijvers. Voor sportievere openluchtrecreatie ga je best langs Sport Vlaanderen Hofstade, waar je zowel kan watersporten, als je kan uitleven op het hoogtouwenparcours, maar even goed kan skaten, zwemmen of chillen op het strand. Wie liever iets bijleert kan zich verdiepen in de rijke geschiedenis van Zemst, waarover je alles te weten komt in het museum van de Semse of het Sportimonium. Eten en drinken kan je in één van de vele gezellige horecazaken.

Van harte welkom!

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.