SDG 01: Beëindig armoede overal en in al haar vormen

Budgetbeheer

Bij deze vorm van schuldbemiddeling beheert de maatschappelijk werker van de sociale dienst tijdelijk iemands geld. De maatschappelijk werker opent voor de burger een zichtrekening waarop zij een volmacht heeft. Zij heeft ook een afnamerekening waarop onder andere het leefgeld wordt gestort. Samen wordt een budgetplan opgesteld.

Pamperbank

Voor ouders met een beperkt inkomen is de aankoop van luiers elke maand een zware dobber. Bij de Pamperbank in het Huis van het Kind kunnen ouders met iets oudere kinderen een net begonnen of half pak of zelfs enkele losse luiers deponeren in plaats van ze weg te gooien. Iedereen die luiers op overschot heeft, kan die via de pamperbank schenken aan andere gezinnen.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.