Onderhoud brug Brusselsesteenweg over E19

Vanaf 1 juni start Wegen en Verkeer met het onderhoud van de brug van de Brusselsesteenweg over de E19. Zowel het wegdek als de leuningen van de brug worden vernieuwd.
Van 1 tot en met 3 juni wordt een doorsteek aangelegd. Omdat er telkens één rijstrook (eerst richting Zemst, daarna richting Mechelen) volledig wordt afgesloten, wordt in deze fase met tijdelijke verkeerslichten gewerkt.

Vanaf 3 juni worden de tijdelijke leuningen geplaatst, die nodig zijn om de bestaande leuningen van de brug te kunnen wegnemen. Vanaf 7 juni gaan dan de effectieve werken van start. Tijdens de werken geldt er langs de volledige werfzone een snelheidsbeperking van 30 km/uur. Fietsers rijden in de twee richtingen op het fietspad, waaraan op dat moment niet gewerkt wordt. Volgens de huidige planning duren de werken nog tot eind oktober. 

Op de Brusselsesteenweg verwachten we weinig hinder voor het verkeer. Het autoverkeer op de brug moet over versmalde rijstroken rijden, maar er blijft altijd één rijstrook in elke richting beschikbaar. Op de snelweg E19 zal er enkele nachten beperkte hinder zijn. Tijdens het plaatsen van de nieuwe leuningen, moet het verkeer op de snelweg onder de brug over versmalde rijstroken. Dit gebeurt 's avonds en 's nachts zodat de hinder beperkt blijft.

Meer info kan je vinden op de website van Wegen en Verkeer.