Makkelijk Lezen Plein

Kinderen met een leesprobleem vinden lezen vaak niet leuk omdat het hen te veel moeite kost. De bibliotheek wilt hen helpen om terug meer zin te krijgen in verhalen, boeken, ... en dus ook lezen!

Voor hen is er het Makkelijk Lezen Plein, waar zowel leesboeken als informatieve boeken staan. Door de lay-out lezen ze makkelijker, terwijl de inhoud toch aangepast is aan de leeftijd van het kind.

Kinderen worden uitgenodigd om tussen de boeken te grasduinen daar alle boeken met de cover naar voren gericht staan.

Onze Makkelijk-lezen boeken herken je aan de speciale rugaanduiding: de makkie (zie afbeelding).

Het Makkelijk Lezen Plein richt zich vooral op kinderen vanaf 8 jaar die moeite hebben met lezen, maar iedereen is er welkom !

Daisy-luisterboeken.

In de hoofdbibliotheek vind je op het Makkelijk Lezen Plein ook Daisy-luisterboeken. Leen het gedrukte boek samen met het Daisyboek, dan kan je tegelijk lezen en luisteren en zelfs de voorleessnelheid aanpassen.

Een Daisy-boek is het best beluisterbaar op de speciale Daisy-speler of op een pc via de gratis Daisy-software (te downloaden via www.luisterpuntbibliotheek.be).

We hebben twee Daisy-spelers in de bibliotheek. Eén ervan kan je uitlenen om er mee thuis aan de slag te gaan.

Onze collectie daisy-boeken hebben we in bruikleen van de Luisterpuntbibliotheek en lenen we dus ook enkel uit aan leners met een visuele of een andere leesbeperking (dyslexie, spier- en gewrichtsziekten, ...).

Wilt u een Daisy-luisterboek dat zich niet in onze collectie bevindt? We vragen het graag voor jou aan.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.