KJV

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een initiatief van de Stichting Lezen. KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar, die per leeftijdsgroep een aantal boeken lezen en beoordelen. Op het einde stellen ze hun eigen ‘top 3’ samen. Uit al deze top 3’s¬†wordt dan per leeftijdsgroep een Nederlandstalige ‘Top 3 van het jaar’ verkozen, die bekendgemaakt wordt op een afsluitend boeken-evenement. Je kan individueel deelnemen en via internet je stem uitbrengen, maar het kan nog leuker: je kan aansluiten bij een leesgroep. Dan wordt er wel gezamenlijk gestemd en kan het zijn dat jouw favoriet niet op één komt te staan, maar daar staat tegenover dat je dan deelneemt aan een aantal plezante samenkomsten waar er over de boeken wordt gepraat, je iets bijleert over de historische achtergrond van het verhaal, kaften worden geknutseld, opdrachten worden uitgevoerd,...

Ook in Zemst laat de lezende jeugd zich niet onbetuigd... De lagere scholen De Kriekelaar (Hofstade), Ter Berken (Hofstade) en De Zonnewijzer (Weerde) nemen deel aan de KJV voor groep 4 (10-12 jaar).

In de bib begeleid Hannelore groep 4 (5de-6de leerjaar) en Jacqueline groep 5 (1ste graad middelbaar).

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.