Ik verlies of beschadig een boek

Ik verlies of beschadig een boek

Je bent verantwoordelijk voor de op jouw naam uitgeleende boeken. Wanneer je bij het uitlenen merkt dat een boek beschadigd is, meld je dit aan een bibmedewerker zodat je niet verantwoordelijk kunt gesteld worden voor de beschadiging.

Bij verlies of beschadiging dien je de kostprijs = huidige aankoopprijs van het werk te betalen.

Tarieven en uitleentermijnen

Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis, vanaf 18 jaar betaal je jaarlijks € 5 lidgeld. Om in te schrijven, breng je je identiteitskaart of kids-ID mee. Je gebruikt je elektronische identiteitskaart om uit te lenen. Met je lidmaatschap in Zemst, kan je ook terecht in de bibliotheken van het Slim netwerk, dit is een samenwerkingsverband van bibliotheken uit Vlaams-Brabant (Noordrand) en Limburg. Gebruik je liever een lidkaart in plaats van je elektronische identiteitskaart, dan kun je een lidkaart van het Slim Netwerk op eenvoudige vraag krijgen.

Ben je te laat, dan betaal je te laat geld volgens de informatie hieronder.

De bibliotheek van Zemst beschikt over een inleverbus maar ook de filialen hebben een inleverbus. Zo kan je de boeken inleveren buiten de openingsuren. De inleverbussen staan naast de gebouwen en vallen op door de sticker van de bib die erop kleeft.

Hierbij enkele aandachtspuntjes:

  • Niet alle materialen mogen in de inleverbus. Een E-reader moet steeds in de bibliotheek af gegeven worden.
  • De bus wordt 1 keer per dag (behalve op zondag) leeggemaakt. We doen dit steeds bij het begin van de uitleenzitting : op weekdagen om 13.30 uur, op zaterdag om 9 uur. Materialen die daarna in de bus gestoken worden, nemen we de volgende dag in. Eventuele boete betaalt je bij je volgende bibliotheekbezoek. 
  • Let er wel op dat de boeken goed doorschuiven in de bak!
  • Het inleveren van materialen gebeurt steeds in de vestiging waar ze werden uitgeleend.

https://www.zemst.be/Makkelijk-Lezen-Plein

https://www.zemst.be/jeugd-aanbod