67% van meldingen verloopt via online meldingspagina

In 2023 registreerden we 2758 meldingen. Wist je dat we maar liefst 67% van die meldingen via de website ontvingen? Hiermee behaalden we ons doel om 50% van de meldingen te ontvangen via de online meldingspagina.

In het verleden ontvingen de verschillende gemeentelijke teams vaak rechtstreeks meldingen van burgers. Hierdoor was er weinig overzicht over het aantal en soort meldingen. Daarom zetten we sinds 2020 actief in op meldingen via de website. Op onze website vind je een pallet van meldingstypes verzameld op één pagina. Dit heeft als doel jou te helpen bij de juiste categorisering van je melding. Zo komt je melding sneller bij het juiste team, kunnen wij ze ook sneller verwerken en hebben we een duidelijk overzicht. De meldingspagina komt een efficiënte werking dus ten goede.

We stelden een doelstelling op om 50% van de meldingen via de meldingspagina op de website te ontvangen. Het aantal meldingen via de website steeg van 49% in 2022 naar 67% in 2023. Doel behaald dus!

Is er een put in de weg, zie je een sluikstort, heb je een compliment of wil je iets anders melden? Geef het door via de meldingspagina.

Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2024 15 uur