1722.be voor brandweerhulp bij storm of wateroverlast

Heb je tijdens of na een storm of onweer bijstand nodig van de brandweer voor niet -levensbedreigende situaties? Dan kan je voortaan het e-loket www.1722.be gebruiken.

Het e-loket wordt de meest efficiënte manier om hulp van de brandweer bij noodweer te krijgen voor niet-levensbedreigende situaties. Het loket handelt de aanvraag op dezelfde wijze af als een oproep naar het nummer 1722 maar dan digitaal. Elke aanvraag die via het nationaal loket wordt ingevuld, wordt verstuurd naar de juiste hulpverleningszone. Dit verhoogt de efficiëntie van de dienstverlening, vermijdt telefonische wachttijden en ontlast de noodcentrales bij noodweer.

Wie bel je als je hulp nodig hebt bij storm of onweer?

  • Als er leven in gevaar kan zijn of er is risico op brand, bel altijd 112.
  • Als je hulp van de brandweer nodig hebt, kan je het e-loket van de brandweer gebruiken op www.1722.be of 1722 bellen. Het nummer 1722 wordt geactiveerd bij een code geel, oranje of rood van het KMI en er dus onweer, felle neerslag of storm verwacht wordt. 
  • Als je schade hebt maar geen hulp van de brandweer nodig hebt, kan je een beroep doen op een gekwalificeerde vakman of de herstellingen zelf uitvoeren.

Meer info op: www.1722.be en www.112.be

Gepubliceerd op dinsdag 13 juli 2021 12.22 uur