17 mei: Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie

Op 17 mei is het de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie. De regenboogvlag wappert deze week trots aan het gemeentehuis en in de bib vind je een themahoek. Toon jij ook je solidariteit?

Op 17 mei is het 34 jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten heeft geschrapt. Sindsdien heeft de LGBTI+-gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. In de week van 13 mei hijsen we de regenboogvlag aan het gemeentehuis. Zo tonen we ons solidair met de LGBTI+-gemeenschap.

Benieuwd naar dit thema? Ga eens langs in de bib in Zemst. Daar zetten we van 10 tot 27 mei het aanbod met boeken rond het thema LGBTI+ in de kijker. Je kan er ook enkele interessante folders en flyers terugvinden. 

Wist je dat er bij de politie ook een referentieambtenaar is voor haat- en discriminatiemisdrijven? Voor politiezone KASTZE is dit hoofdinspecteur An Roofthoofd. Je kan bij het wijkkantoor in Zemst terecht voor meldingen of klachten rond discriminatie. Als je aangifte wil doen, kan je een afspraak maken. Voor vragen kan je ook steeds terecht bij je wijkkantoor. Meer info vind je op de website van KASTZE.

Je kan ook terecht op lumi.be voor al je vragen over gender, geslacht en seksuele voorkeur. Je kan bellen, chatten of mailen met vragen of bezorgdheden. Ook als ouder kan je hier terecht met vragen als je kind holebi of transgender is.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van het regenbooghuis van provincie Vlaams-Brabant UniQue. Zij hebben alle LGBTI+-verenigingen en -activiteiten opgelijst. Je kan bij hen ook terecht in Bar UniQue. Meer info op unique-rbh.be.

Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2024 14.56 uur