sprite
Gemeente Zemst

Realisatie fietssnelweg F1 schakelt versnelling hoger

Realisatie fietssnelweg F1 schakelt versnelling hoger

Alsmaar meer mensen pendelen met de fiets naar het werk en terug naar huis. Daarom wordt er ook fors geïnvesteerd in vlotte fietsverbindingen, de zogenaamde fietssnelwegen. De Fietssnelweg 1 (F1) van Brussel naar Antwerpen loopt over het grondgebied van Zemst. Voor die verbinding werd al eerder een fietsers- en voetgangersbrug over de Zenne gelegd in Eppegem. Om er voor te zorgen dat die nu ook makkelijk gebruikt kan worden en ze in te passen wordt de fietssnelweg naast de afleiding van de Zenne tussen de Weverstraat en de Brusselsesteenweg/ Spoorwegstraat te in de loop van de komende weken afgewerkt. We voorzien dat dit stuk fietsweg kan gebruikt worden vanaf midden augustus 2017.
Intussen werd ook de tweede fase van de fietssnelweg tussen de Weverstraat en de Heidestraat te Zemst opgestart door de afdeling Waterwegen en Zeekanaal. Ter hoogte van de voetbalvelden van FC Zemst wordt een brug over de Zenne gebouwd en wordt het jaagpad verbreed en verhard. Deze werken starten vanaf 1 augustus. Vanaf 10 juli worden hiervoor een aantal gevaarlijke bomen verwijderd op de Zennedijk.
Daarna komt in samenwerking met het Vlaamse gewest (AWV)het ontbrekende stuk fietssnelweg tot aan de grens met Mechelen aan de beurt.
Tegelijkertijd worden langs de Brusselsesteenweg vanaf het kruispunt Carrefour tot aan de Heidestraat nieuwe fietspaden aangelegd.

« Terug